piątek, 17 sierpnia 2012

Bez zdjęć

Ktoś mnie zapytał dlaczego nie dodaję zdjęć do prezentowanych przepisów. Powody są dwa:
1. z braku czasu,
2. najlepsze książki kucharskie, a mam ich sporo, to takie które mają mało zdjęć lub wcale,
3. w potrawach najważniejszy jest smak, a tego i tak zdjęcie nie pokaże.

Teraz kilka moich ulubionych książek kucharskich:
1. " Kuchnia Polska " wyd.1957 r.,
2. " Nowa Kuchnia Śląska " pod red. O.Słomczyńskiej i St.Sochackiej,
3. " ABC Sztuki Kulinarnej " A. i P. Fedak
4. " Potrawy Jarskie"
5. " Cymes czyli Kuchnia Żydowska"
6. " Kuchnia Staropolska ",
7. " Co jedzą i piją nad Renem "
i wiele, wiele innych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz