niedziela, 28 października 2012

Roladki łososiowe

100 g łososia wędzonego na zimno,
125-150 g łososia wędzonego na ciepło,
1 ogórek ( mały lub 0,5 dużego ),
1 łyżka majonezu,
1-2  łyżki jogurtu,
0,5 łyżki musztardy lub chrzanu,
koperek,
sól, pieprz.

Łosoś wędzony na ciepło i ogórek, z którego wcześniej wycinany środek z pestkami, kroimy na małą kostkę. Razem mieszamy z sosem, który przygotowujemy z majonezu, jogurtu, musztardy lub chrzanu ( do wyboru ). Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Plastry łososia wędzonego na zimno posypujemy koperkiem i kładziemy na folię aluminiową. Na niego wykładamy przygotowany farsz z łososia wędzonego na ciepło. Staramy się teraz zrobić "walec" i zawijamy ściśle folią aluminiową. Wkładamy do lodówki, aby dobrze schłodzić, tak na 1,5 godziny. Roladkę podajemy pokrojoną w krążki 2-3 centymetrowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz