Potrzebujemy
- opakowanie matjasów,
- 2 cebule,
- 3 gotowane ziemniaki,
- 2-3 buraki gotowane.
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- majonez, sól, pieprz, sok z cytryny
Do salaterki wysmarowanej wewnątrz majonezem, układam warstwy :
pierwsza warstwa - drobno pokrojone filety śledziowe,
druga warstwa - cebele drobno pokrojone, doprawione solą i pieprzem,
trzecia warstwa - ziemniaki starne na tarce o dużych oczkach, doprawione majonezem,
czwarta warstwa - buraki starte na tarce o dużych oczkach, doprawione solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny,
piąta warstwa - jajka starce na tarce, oczywiście o dużych oczkach, doprawione soją, pieprzem
Uwaga dla leniwych - warstwę czwartą można zamienić na buraki tarte ze słoiczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz